Ligety deklasoval konkurenciu v obrovskom slalome SP, Adam Žampa 54.

08.12.2013 Celý región

Beaver Creek 8. decembra (TASR) - Americký lyžiar Ted Ligety suverénnym spôsobom triumfoval v nedeľňajšom obrovskom slalome Svetového pohára na domácom svahu v Beaver Creeku. Obhajca malého glóbusu v najtechnickejšej alpskej disciplíne nadelil druhému krajanovi Bodemu Millerovi sekundu a 32 stotín, tretie miesto obsadil Rakúšan Marcel Hirscher (+1,82).

Ligety dosiahol druhé víťazstvo v sezóne SP, keď nadviazal na triumf v úvodnom "obráku" sezóny na ľadovci v rakúskom Söldene a vedie tak poradie disciplíny s plným počtom 200 bodov. Dvadsaťdeväťročný rodák zo Salt Lake City dominoval už v 1. kole, po ktorom viedol s náskokom 1,10 s pred Millerom.

Olympijský šampión z Turína 2006 v kombinácii a štvornásobný majster sveta v ostatných rokoch dominuje v obrovskom slalome a najmä ten domáci v Beaver Creeku patrí k jeho najobľúbenejším, v coloradskom stredisku bol pri každom svojom štarte na stupňoch víťazov a triumfoval tu štvrtý rok v rade.

Jediný slovenský reprezentant na štarte Adam Žampa nepostúpil do 2. kola, keď za Ligetym zaostal o 5 sekúnd a 25 stotín a obsadil 54. priečku.
 

Vyberte región